Jūs esate: Pradžia » Jaunimui » NAMINIŲ KOLDŪNIUKŲ SRIUBOS (CHAMUR DOLMA) – TRADICINIO KARAIMŲ PATIEKALO GAMYBA

NAMINIŲ KOLDŪNIUKŲ SRIUBOS (CHAMUR DOLMA) – TRADICINIO KARAIMŲ PATIEKALO GAMYBA

 

Istorija, receptai, gamyba, ragavimas.

Programa skirta  ugdyti pažinimo ir menines kompetencijas per tautinių mažumų kulinarinį paveldą, atskleisti mūsų šalies tautinių mažumų išskirtinumą.

Užsiėmimai gali būti integruoti į pamokas, teminius susibūrimus, renginius.

Karaimai –  tiurkų grupės tauta, gyvenanti Lietuvoje.  Jie priklauso seniausioms tiurkų gentims – Kipčiakams. 1397 m. Vytautas Didysis po žygio į Aukso Ordos stepes, į Lietuvą atgabeno kelis šimtus karaimų šeimų. Jie buvo apgyvendinti Trakuose. Vytautas juos labai vertino už ištikimybę, todėl jų kariams pavedė saugoti abi (pusiasalio ir salos) Trakų pilis. Tuo tarpu civiliai dirbo žemę, kurios Vytautas jiems atseikėjo po 150 ha.

Jei pasirinksite šią edukacinę programą susipažinsite su šios tautos tradicine sriuba – Chamur dolma, sužinosite ir kaip ją pasigaminti. 

Edukacinę programą veda ir pagal šeimos atentišką receptą mokina – trakietė karaimė.

Dalyviai gauna pradedančio amatininko pažymėjimą.

Informacija teikiama ir užsakymai priimami: +37069827197, +37069877175.

 

 Vieta: Trakų krašto tradicinių amatų centras, Karaimų g. 41, Trakai ir Trakų r. amatininkų rezindencijos

Trukmė: 1-1,5

Kaina: 6€ žmogui

Žmonių skaičius: 15+

Amžius: 7+

Kalba: LT RU PL

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes