Receptai, gamyba, ragavimas
Programa skirta ugdyti pažinimo ir menines kompetencijas per tautinių mažumų kulinarinį paveldą, atskleisti mūsų šalies tautinių mažumų išskirtinumą.
Užsiėmimai gali būti integruoti į pamokas, teminius susibūrimus, renginius.
Nuo seno Trakai buvo daugiatautis miestas. Į Trakus vilioja ne tik gamtos grožis, didinga pilis, bet ir karaimų, totorių kulinarinis paveldas. Nuo šiol Trakuose galėsite pažinti ir gruzinų kulinarinį paveldą.
Jus pasitiks gruzinų tautiniais drabužiais pasipuošę programos rengėjai. Klausysite pasakojimo apie gruzinų papročius, virtuvės tradicijas, Gruzijos regiono Kachetijos išskirtinumą.
Chinkliai – tradiciniai gruziniški koldūnai, kilę iš Pšavijos, Mtiuretijos bei Chevsuretijos regionų ir vėliau išplitę po visą Kaukazą. Dažniausiai chinkalių įdarui naudojamas mėsos faršas su prieskoniais.
Tai milžiniški koldūnai su malta ir prieskoniais pagardinta mėsa, suspausti į mazgelį viršuje. Chinkaliai, valgomi rankomis taip, kad sultinys neištekėtų į lėkštę, o mazgelis, už kurio paimamas chinkalis, paliekamas nesuvalgytas.
Pasigaminti chinkalius galite (iš anksto susitarus pasirinktinai) su su mėsos, grybų, sūrio įdarais.
Dalyviai gauna pradedančio amatininko pažymėjimą.
Informacija teikiama ir užsakymai priimami: +37069827197, +37069877175.
Vieta: Trakų krašto tradicinių amatų centras, Karaimų g. 41, Trakai ir Trakų r. amatininkų rezindencijos
Trukmė: 1-1,5
Kaina: 6€ žmogui
Žmonių skaičius: 15+
Amžius: 7+
Kalba: LT RU