Senieji lietuviški patiekalai
Lietuviai visais laikais mėgo sočiai ir skaniai pavalgyti. Tradiciniai patiekalai išliko per šimtmečius, tai mūsų kultūros ir istorijos dalis. Mūsų šeima nori nors mažą dalelę tradicijų išsaugoti ir perduoti kitiems. Tam paruošėme keletą edukacinių programų, kuriose atskleisim maisto gamybos papročius ir tradicijas. Visus norinčius prisiliesti ir paragauti krosnyje gaminto maisto kviečiame pas mus į svečius.
Bulviniai švilpikai (pampuškos, šiuškės).
Edukacijos metu sužinosite apie lietuviškos kaimiškos virtuvės tradicijas. Kartu gaminsime švilpikus, juos ragausime su grietine, spirgučiais ar pienu. Pasirinktinai. Edukacijos trukmė 2 -3h
Bulvinės bandos ant kopūstų lapų.
Edukacijos metu susipažinsite su bandų istorija, kartu jas kepsime duonkepėje krosnyje, vėliau ragausime. Bandas skanausite su spirgučių ir grietinėlės mirkalu, varškės „darytiniu“. Vaišinsime Močiutės obuolių kompotu.
Edukacijų trukmė nuo 1,5 valandos iki 2 valandų.
Skrebenų k. 8 Vilkijos sen.
(8-648) 85083
miskogrycia@gmail.com